Verlicht je pijn in de achterkant van je schouder met deze tips

Schrijver

Bart Schols

Onderwerp Nieuws
Gepubliceerd op

augustus 17, 2023

Schouderpijn is een van de meest voorkomende lichamelijke klachten in Nederland. Huishouden, werken, fietsen, slapen, tandenpoetsen… We gebruiken onze schouders de hele dag door. Schouderpijn kan dan ook erg hinderlijk zijn. Het kan zowel aan de voor- als aan de achterkant van de schouder gevoeld worden. Ervaar jij pijn aan de achterkant van de schouder? Ontdek de oorzaken en effectieve behandelingen in dit artikel. Lees verder voor meer informatie over de klacht én preventieve tips om pijn aan de achterkant van de schouder te voorkomen.

Oorzaken van pijn aan de achterkant van de schouder

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van pijn aan de achterkant van de schouder. Dit hangt af van het type klacht: heeft het bijvoorbeeld te maken met spieren, het gewricht of het kapsel? Hieronder staan enkele veelvoorkomende oorzaken:

Behandelingen voor pijn aan de achterkant van de schouder

De behandeling voor pijn aan de achterkant van de schouder is afhankelijk van de onderliggende oorzaak van de pijn. Hieronder staan enkele algemene behandelopties die kunnen helpen: 

Oefeningen om pijn aan de achterkant van de schouder te verlichten

Er zijn verschillende oefeningen die kunnen helpen bij het verlichten van pijn aan de achterkant van de schouder. Hieronder staan enkele oefeningen waar jij mee aan de slag kunt. 

Probeer iedere oefening dagelijks in 2-3 sets 10-15 keer uit te voeren. Let erop dat je de oefeningen langzaam en gecontroleerd uitvoert. Een belangrijke voorwaarde is dat de oefeningen geen pijnklachten geven. Ervaar je pijn? Stop dan met de oefening.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat elke klacht anders is. Heb jij pijn aan de achterkant van de schouder en wil je oefeningen? Schakel een fysiotherapeut in voor een gepersonaliseerd oefenprogramma dat past bij jouw specifieke situatie. 

Tips voor het voorkomen van pijn aan de achterkant van de schouder

Pijn aan de achterkant van de schouder kan erg hardnekkig zijn. Wij geven enkele nuttige tips om te voorkomen dat pijn aan de achterkant van de schouder terugkomt. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Slotgedachte

We gebruiken onze schouders de hele dag door. Pijn aan de achterkant van de schouder kan daarom erg hinderlijk zijn. Gelukkig zijn er verschillende oefeningen, tips en behandelopties om deze schouderpijn te verminderen of zelfs preventief te voorkomen. De precieze adviezen en behandelingen zijn echter afhankelijk van de oorzaak van de klacht. Ervaar jij pijn aan de achterkant van de schouder? Schakel dan ook op tijd een expert in om jouw klacht te diagnosticeren en jou te helpen in het herstel. Onze fysiotherapeuten helpen jou graag verder!