Revalidatie na Covid-19

U kunt lang klachten houden na Covid-19, fysiotherapie helpt bij het herstel.

Revalideren na Covid-19

De impact van Covid-19 verschilt per patiënt en kan tot problemen leiden op verschillende domeinen zoals benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies. Behandeling gericht op herstel moet daarom maatwerk zijn. Revalidatie kan u helpen om beter te herstellen en beter om te gaan met de klachten. De klachten kunnen langdurig aanhouden, het is daarom belangrijk dat u zo snel mogelijk start met revalidatie.

Klachten na Covid 19

Onder andere de longen krijgen flink wat te verduren door Covid-19 en de conditie/kracht kan enorm achteruitgaan. De gevolgen kunnen zijn:

  • Littekenweefsel op de longen (ademhalingsproblemen)
  • Contracturen van bindweefsel (spieren en/of pezen)
  • Bewegingsbeperkingen van gewrichten
  • Verslechtering conditie & spierkracht
  • Slechte gezondheidstoestand

Revalidatie Covid-19 in Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier kan patiënten na Covid-19 helpen in het herstel met een op maat gemaakt programma door onze speciaal geschoolde fysiotherapeut. Dit kan zowel voor patiënten na ontslag uit het ziekenhuis als voor herstel vanuit huis.

U krijgt de herstelzorg vergoed vanuit de basisverzekering (eventueel betaalt u wel eigen risico) op basis van een verwijzing van een medisch specialist of huisarts. De vergoeding bedraagt maximaal 50 behandelingen en deze zorg wordt voor 6 maanden vergoed. Een medisch specialist kan de vergoeding één keer verlengen met 6 maanden als dat nodig is.  

Meer informatie?

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer