Is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat. U herkent hem aan het NVFS trademark.
 
Wanneer naar de sportfysiotherapeut?
 

 • Bij blessures aan alle spieren en gewrichten zoals aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen.
   
 •  Wanneer u aan sport wilt gaan doen, of uw sporten wil uitbreiden, maar niet weten hoe u dat moet aanpakken.
   
 • Kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie
    
  Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

  Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

   
  Nieuws van SFEN. Onze sportinformatie-site Sportfysiotherapie Eindhoven-Noord.
  www.sportfysiotherapie-eindhoven-noord.nl