Samenwerkingsverband Eerstelijns Zorg Achtse Barrier (elz’)

Vanuit de twee gezondheidscentra (Gezondheidscentrum Achtse Barrier en Medisch Centrum Artois) biedt elz` direct toegankelijke zorg aan de patiënten in de Achtse Barrier, laagdrempelig en dicht bij huis. Elz’ is een samenwerkingsverband van een groot aantal eerstelijns zorgverleners. Deze samenwerkende zorgverleners werken gezamenlijk voor ongeveer 20.000 patiënten. Speerpunten ELZ’:

  • Inzetten op preventie: van ziekte en zorg naar gezondheid en bewegen. Voorkomen is beter dan genezen en een gezonde leefstijl is daarbij van groot belang
  • Wijkgericht werken en de verbinding leggen tussen zorg en welzijn
  • Bevorderen van 0-delijnszorg en digitale zorg (eHealth)
  • Zorg voor patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes, COPD of hart- en vaatziekten in de vorm van afspraken binnen zorgprogramma`s.

Sportfysiotherapie bij vv Acht en Nieuw Woensel

Door de samenwerking met vv Acht en Nieuw Woensel krijgen alle teamleiders en jeugdspelers de mogelijkheid om door een sportfysiotherapeut ondersteund te worden. Dit betekent dat de volgende diensten worden aangeboden:

  • Het ondersteunen van teamleiders bij preventie van (overbelasting)blessures
  • Het ondersteunen/adviseren van teamleiders na een blessure
  • Het ondersteunen van teamleiders in het geven van looptechniek training en andere specifieke bewegingsvormen
  • Het geven van groepsgewijze loopclinics
  • Het aanbieden van een individueel advies of blessure consult
  • Het aanbieden van individuele herstelbegeleiding na een blessure.

Hiermee hopen Nieuw Woensel en vv Acht om in eerste instantie klachten te voorkomen. Daarnaast willen we voor alle jeugdspelers 2x per seizoen een sportspecifieke loopclinic aanbieden. Hiermee hopen we spelers te enthousiasmeren en streven we naar een verbetering van looptechnieken en verbetering van de sportspecifieke conditie. In het geval van klachten of een blessure vinden Nieuw Woensel en vv Acht het belangrijk dat vroegtijdig de juiste adviezen en eventuele zorg aangeboden kan worden. Dit kan tijdens het vragenuurtje op locatie bij Nieuw Woensel of vv Acht. Hiermee willen we bereiken dat spelers niet te vroeg, maar ook niet te laat de training of wedstrijd gaan hervatten. Tot slot bieden we ook de mogelijkheid, indien er sprake is van een blessure, om gerichte (individuele) herstelbegeleiding aanbieden.

Netwerken

Fysiotherapie Achtse Barrier heeft zich aangesloten bij verschillende netwerken. Een netwerk kan bestaan uit specialisten in het ziekenhuis, huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en/of ergotherapeuten.
Een netwerk creëert een betrouwbare multidisciplinaire samenwerking en zorgt voor een optimale communicatie tussen de verschillende beroepsgroepen. Dit heeft als doel om de kwaliteit van onderzoek, behandeling en begeleiding bij een betreffende aandoening te optimaliseren.