Nekpijn na het slapen: hoe je het kunt verlichten

Schrijver

Bart Schols

Onderwerp Nieuws
Gepubliceerd op

juli 13, 2023

Je wordt wakker, staat op en ineens voel je het… nekpijn. Herkenbaar? Meestal ontstaat nekpijn na het slapen als gevolg van de slaaphouding of een ‘slechtere’ nacht. Gelukkig trekt de nekpijn meestal vanzelf weer weg, maar een goede nachtrust is enorm belangrijk voor de gezondheid. Slaap wordt namelijk gezien als hét herstelmechanisme van ons lichaam.

Oorzaken van nekpijn na het slapen

Nekpijn na het slapen kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn veel oorzaken goed te beheersen. Wij zetten de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje: 

Symptomen van nekpijn na het slapen

Nekpijn na het slapen kan gepaard gaan met verschillende symptomen. Hieronder staan een aantal symptomen die veel voorkomen:

Tips voor het verlichten van nekpijn na het slapen

Heb jij last van nekpijn na het slapen? Probeer eens een van onderstaande tips om de nekpijn te verlichten

Wanneer moet je medische hulp zoeken?

Gelukkig trekt nekpijn na het slapen vaak binnen enkele dagen vanzelf weg. Wanneer de pijn daarna niet vermindert of zelfs erger wordt, is het verstandig om naar de huisarts of fysiotherapeut te gaan. Ook bij onderstaande klachten kan medische hulp raadzaam zijn: 

Conclusie

Wakker worden met nekpijn is helaas een veelvoorkomend probleem. Goed slaapmateriaal, een goede slaaphouding, voldoende beweging en voldoende vochtinname kunnen helpen om nekpijn na het slapen te voorkomen. Daarnaast kunnen deze tips helpen om beter te slapen!  

Vaak vermindert nekpijn na het slapen vanzelf. Heb je toch last van aanhoudende klachten of heb je ook andere symptomen zoals duizeligheid, koorts of wazig zien? Neem dan contact op met een expert om jou te helpen bij jouw nekpijn.