Nek- en schouderpijn? Zo voorkom je het op kantoor

Schrijver

Bart Schols

Onderwerp Nieuws
Gepubliceerd op

juli 24, 2023

Herken je het gevoel van nek- en schouderpijn tijdens of na een zware werkdag? Pijn in nek en schouder is een veelvoorkomende klacht in Nederland. We zien het relatief vaak bij mensen die op kantoor werken, die langdurig zitten en die veel herhaalde bewegingen maken. Het is vaak een samenspel van factoren die bijdragen aan nek- en schouderpijn. In deze blog vind je preventieve tips en hulpmiddelen tegen nek- en schouderpijn.

De oorzaken van nek- en schouderpijn

Hoe pijn in nek en schouder precies ontstaat is niet altijd duidelijk. Vaak zijn er meerdere factoren van invloed. Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken

Preventie tips voor pijn in nek en schouder

Hoe kunnen we zelf nek- en schouderpijn voorkomen? Wij geven je enkele preventieve tips waarmee je de kans op nek- en schouderpijn kan verkleinen!

Hulpmiddelen bij nek- en schouderpijn

Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het verlichten én voorkomen van pijn in nek en schouder. Hieronder staan enkele veelvoorkomende hulpmiddelen:

Wanneer de pijn aanhoudt of ernstiger wordt, is het raadzaam om contact op te nemen met een specialist. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van nek- en schouderpijn.

Conclusie

Nek- en schouderpijn komt veel voor in Nederland, voornamelijk bij kantoorbanen en zittende beroepen. Het kan ontstaan door een samenspel van factoren zoals werkhouding, fysieke beweging, ergonomie op werk én ervaren stress. Door hier alert op te zijn en hulpmiddelen in te zetten, kunnen we preventief zorgen voor minder nek- en schouderpijn. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Heb je ondanks deze tips en hulpmiddelen toch last van nek- en schouderpijn? Trek op tijd aan de bel en maak een afspraak bij de fysiotherapeut.