Fysiotherapie bij hoofdpijn

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met hoofdpijn.
Wist u dat fysiotherapie in veel gevallen kan helpen?

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht, één op de vijf Nederlanders heeft regelmatig last van hoofdpijnklachten. Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn. De meest bekende zijn spierspanningshoofdpijn en migraine. Ook kan hoofdpijn het gevolg zijn van beperking in het bewegen van de nek, dit wordt cervicogene hoofdpijn genoemd.

Verschillende soorten hoofdpijn

De verschillende oorzaken van hoofdpijn brengen ook verschillende soorten pijn met zich mee: de pijn kan variëren van kloppende, stekende of drukkende tot constant zeurende pijn.

  • Bij spanningshoofdpijn heeft u vaak last van dubbelzijdige (links en rechts) drukkende pijn. De pijn is mild van aard en neemt niet toe bij lichamelijke inspanning.
  • Migraine geeft eenzijdige bonzende pijn. Er kan sprake zijn van misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht, geluid of geuren. Deze symptomen kunnen ook in combinatie met elkaar voorkomen. In een aantal gevallen wordt de hoofdpijn voorafgegaan door een aura. Hierbij ziet iemand sterretjes, vlekken of lichtflitsen en soms kan (een deel van) het gezichtsveld uitvallen. Ook kunnen tintelingen of een dof gevoel ontstaan in een hand, arm, deel van het hoofd of de tong.
  • Bij cervicogene hoofdpijn (CGH) is er sprake van een beperking in het bewegen van de nek, waardoor eenzijdige pijn ervaren wordt die kan uitstralen in de nek, schouder, arm en/of tussen de schouderbladen.

Hoofdpijn fysiotherapie in Eindhoven

Na een specialistisch onderzoek kunnen onze fysiotherapeuten vaststellen wat voor soort hoofdpijn aanwezig is. Dit kan ook een hoofdpijn zijn die hierboven niet beschreven is. Na het onderzoek leggen wij uit wat er aan de hand is en stellen wij samen met u een behandelplan op. In veel gevallen kunnen wij helpen de hoofdpijn te verminderen of helemaal weg te nemen middels verschillende therapiesoorten.

Om onze kennis en expertise omtrent het behandelen van hoofdpijn bij te houden én te verbreden nemen wij deel aan het netwerk hoofdpijn. Dit is een netwerk van manueel- en fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van hoofdpijnklachten, waarbij krachten gebundeld worden en regelmatig overleg plaatsvindt.

Meer informatie?

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Laatste nieuws


mei 11, 2023

De beste oplossingen voor lage rugpijn bij zitten en opstaan

Leer hoe je van lage rugpijn af kunt komen bij het zitten en opstaan. Ontdek de…

Lees meer
mei 4, 2023

Zo kom je van pijn in schouder en nek met uitstraling naar arm af

Ervaar jij pijn in je schouder en nek die uitstraalt naar je arm? Lees dit…

Lees meer
april 20, 2023

De oplossing voor zeurende pijn in schouder en arm

Heb je last van zeurende pijn in je schouder en arm? Ontdek hier de oplossing…

Lees meer