Sportmassage

Een sportmassage is niet alleen geschikt voor sporters,
maar voor iedereen die actief zijn spieren wil activeren en spierherstel wil stimuleren.

Waarom een sportmassage?

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding in het lichaam met als gevolg een betere afvoer van afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen, pijnprikkels en vocht. Daarnaast verbetert het de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Een massage zorgt er dus voor dat uw lichaam beter gaat functioneren en kan overbelasting en dus blessures voorkomen.

Een sportmassage bevordert het spierherstel, bijvoorbeeld na fysieke inspanning. U kunt hierbij denken aan een fitness- of voetbaltraining, maar ook aan fysiek werk, tuinieren of een lange wandeling etc. Daarnaast kan het juist ook spieren activeren bij inactiviteit. Een massage kan helpen klachten als vermoeidheid, slechte doorbloeding, spierpijn of verhoogde spanning (bijvoorbeeld in de nek), stijfheid, kramp en vochtvorming te verminderen of het kan zelfs geheel weggaan.

Voor wie is een sportmassage?

Fysiotherie Achtse Barrier biedt sportmassages aan voor elk persoon. Anders dan de naam doet vermoeden is een sportmassage niet alleen bedoelt voor sporters. Het is iedereen aan te raden die één van bovenstaande klachten ervaart. Dus voor sporters en niet sporters, voor iedereen die zijn spieren wil activeren en spierherstel wilt stimuleren.

Daarnaast werkt een sportmassage ook stress verlagend. Doordat u ontspant tijdens een massage, nemen de fysieke en mentale spanning af. Een sportmassage is dus goed voor iedereen die een bepaalde vorm van stress ervaart of gewoon wil ontspannen.

Wanneer u een gerichte sportmassage wilt op uw sport, wordt er de meeste aandacht besteedt aan de hoogst belaste spieren. U kunt een sportmassage ontvangen bij Fysio therapie Achtse Barrier zowel voor als na een training. Voor de training zal er een stimulerende massage gegeven worden die je lichaam voorbereid op de training. Een massage na de training zorgt voor een sneller herstel. Geef altijd aan wanneer u heeft gesport of wanneer u weer gaat sporten.

Overige informatie omtrent een sportmassage

Het is belangrijk om na een sportmassage veel water te drinken zodat de afvalstoffen goed worden afgevoerd en je lichaam zich kan reinigen. Wanneer u dit niet doet kunt u wat duizelingen of misselijkheid ervaren gedurende de dag. Een sportmassage hoort geen pijn te doen, het kan echter wel gevoelig zijn maar de intensiteit zal worden afgestemd op de individu. Je spieren kunnen tijdens en 1 à 2 dagen erna wat beurs aanvoelen, maar je zal je erna een stuk beter voelen.

Sportmassage in Eindhoven? Maak een afspraak!

De kosten voor een sportmassage zijn €55,- per 60 minuten. U kunt een afspraak maken met onze gespecialiseerde masseuse via het afspraakformulier. Wilt u informatie of vrijblijvend advies over een sportmassage? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464.

LET OP! Dit is geen medische behandeling. Bij medische klachten dient u eerst in overleg te gaan met uw arts of fysiotherapeut of een massage mogelijk is voor u.

Contact


Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer