Fysiotherapie

Fysiotherapie Achtse Barrier biedt veel verschillende behandelingen.
Elke therapeut heeft een eigen specialisme, waardoor u de beste behandeling krijgt voor uw klacht.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. De therapeut helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen en zorgt ervoor dat je (weer) optimaal kunt bewegen.

Fysiotherapie behandeling

U kunt voor behandeling, informatie en advies altijd terecht bij een van onze fysiotherapeuten voor:

  • blessures of pijnklachten, bijvoorbeeld in armen, benen, schouders of rug
  • medische begeleiding bij een chronische aandoening
  • na een operatie of ongeval om te revalideren of voor een operatie om conditie op te bouwen.

De zorg van onze fysiotherapeuten past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Het verloop van een behandeling

Tijdens de eerste afspraak vormt één van onze fysiotherapeuten een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door u vragen te stellen en lichamelijk te onderzoeken. Daarna stelt onze therapeut samen met u een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan op. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht.

Tijdens de behandeling gaat u samen met de therapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast het behandelen van de klacht besteden we ook aandacht aan het voorkomen van terugkeer van uw klachten.

Wilt u meer informatie over onze praktijken voor Fysiotherapie in Eindhoven en de behandelingen?

Fysiotherapie in Eindhoven?

Fysiotherapie Achtse Barrier kan u verschillende behandelingen bieden. Elke therapeut heeft een eigen specialisme, waardoor u de beste behandeling krijgt passend bij uw klacht. Ook kunnen wij u vrijblijvend voorzien van een persoonlijk advies.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Veelgestelde vragen

We merken dat er veel vragen worden gesteld over Fysiotherapie, daarom behandelen we hieronder de meestvoorkomende vragen:

Kan je zonder verwijzing naar de fysio? Ja, je kunt zonder verwijzing naar een fysiotherapeut gaan. Dit heet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). Het betekent dat je niet eerst naar de huisarts hoeft voor een verwijsbrief.

Wat doe je als een fysiotherapeut? Een fysiotherapeut helpt mensen die problemen ervaren bij het uitvoeren van activiteiten als gevolg van lichamelijke klachten of beperkingen. Dit doen ze door middel van het geven van behandelingen, zoals oefeningen, massages, en adviezen om het lichaam beter te laten functioneren.

Wat is het verschil tussen een kinesist en een fysiotherapeut? Er is geen verschil tussen een kinesist en een fysiotherapeut. Het zijn synoniemen die beide verwijzen naar een gezondheidsprofessional die zich specialiseert in het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Het verschil in benaming komt voort uit regionale verschillen. In Nederland spreekt men van een fysiotherapeut, terwijl in België de term kinesist gangbaar is.

Is de fysiotherapie gratis? Fysiotherapie is niet gratis. De kosten kunnen wel (gedeeltelijk) vergoed worden door je zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis en eventuele aanvullende verzekering.

Hoe krijg ik onbeperkt fysiotherapie? Onbeperkt fysiotherapie krijg je in principe alleen als je een aanvullende verzekering hebt die onbeperkte fysiotherapie dekt. Let op: niet alle verzekeraars bieden deze optie aan en er kunnen voorwaarden aan verbonden zijn.

Welke fysiotherapie wordt vergoed? Fysiotherapie kan vergoed worden vanuit de basisverzekering als er sprake is van een chronische indicatie, vanaf de 21ste behandeling. Niet-chronische aandoeningen worden alleen vergoed als je een aanvullende verzekering hebt die fysiotherapie dekt.

Wat zit er in de basisverzekering 2023? Over het algemeen omvat de basisverzekering medische zorg die noodzakelijk is, zoals bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis, medicijnen, psychologische hulp en bepaalde vormen van fysiotherapie. Echter, de exacte invulling van de basisverzekering kan ieder jaar wijzigen en moet bij de eigen zorgverzekeraar worden nagekeken.

Hoe lang duurt een bezoek aan de fysiotherapeut? Een standaardbezoek aan de fysiotherapeut duurt doorgaans tussen de 25 en 30 minuten. Maar de lengte kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de klachten.

Is fysiotherapie eigen risico? Als de fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dan valt dit onder het eigen risico. Dit betekent dat je eerst zelf de kosten moet betalen tot het bedrag van je eigen risico is bereikt. Fysiotherapie dat wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering valt niet onder het eigen risico.

Wat mee te nemen naar de fysiotherapeut? Bij het eerste bezoek aan de fysiotherapeut is het handig om je identiteitsbewijs, verzekeringspas en eventueel de verwijsbrief van de huisarts mee te nemen. Het kan ook handig zijn om makkelijk zittende kleding en schoenen te dragen, omdat je mogelijk oefeningen moet doen of bepaalde bewegingen moet maken.

Contact


Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Locatie aan de Fransebaan

Laatste nieuws


december 7, 2023

Het belang van cesartherapie en fysiotherapie bij het behandelen van nek- en schouderproblemen

Nek- en schouderproblemen is het gevolg vaak ongemak en pijn. Als je veel tijd…

Lees meer
december 7, 2023

Hoe fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de botdichtheid bij osteoporose

Osteoporose is een aandoening waarbij de dichtheid van de botten afneemt en het…

Lees meer
december 4, 2023

Houd je bekkenbodem gezond met bekkenbodemtherapie

Veel vrouwen (en soms mannen) ervaren problemen met hun bekkenbodem. Vaak wordt…

Lees meer