Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. De therapeut helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen en zorgt ervoor dat je (weer) optimaal kunt bewegen.

Fysiotherapie behandeling

U kunt voor behandeling, informatie en advies altijd terecht bij een van onze fysiotherapeuten voor:

  • blessures of pijnklachten, bijvoorbeeld in armen, benen, schouders of rug
  • medische begeleiding bij een chronische aandoening
  • na een operatie of ongeval om te revalideren of voor een operatie om conditie op te bouwen.

De zorg van onze fysiotherapeuten past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Het verloop van een behandeling

Tijdens de eerste afspraak vormt één van onze fysiotherapeuten een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door u vragen te stellen en lichamelijk te onderzoeken. Daarna stelt onze therapeut samen met u een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan op. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht.

Een fysiotherapeutische behandeling duurt meestal een half uur. Tijdens deze behandeling gaat u samen met de therapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast het behandelen van de klacht besteden we ook aandacht aan het voorkomen van terugkeer van uw klachten.

Fysiotherapie in Eindhoven?

Fysiotherapie Achtse Barrier kan u verschillende behandelingen bieden. Elke therapeut heeft een eigen specialisme, waardoor u de beste behandeling krijgt passend bij uw klacht. Ook kunnen wij u vrijblijvend voorzien van een persoonlijk advies.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.