Wat is cesartherapie?

Cesartherapie, ook wel oefentherapie cesar / mensendieck genoemd, is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. 

Mensen lopen, gaan zitten, staan op, bukken, tillen en springen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate.

Bovenstaande bewegingen zijn zo vanzelfsprekend geworden, dat we er niet of nauwelijks over nadenken. Totdat u bijvoorbeeld iets verkeerd tilt en het in uw rug schiet of uw rug overbelast. Of heeft u jarenlang alles op één spier gezet, terwijl u er drie of vier had kunnen gebruiken.

Wat u (pijn)klacht ook is, als u bereid bent om zelf iets aan uw klacht te doen, kunnen cesartherapeuten goede behandelmethodes voor u hebben.

Cesartherapeut

De cesartherapeut (oefentherapeut cesar) heeft een 4-jarige HBO opleiding gevolgd, net als de opleiding fysiotherapie. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. (www.oefentherapie.nl).

Cesartherapie behandeling

Onze cesartherapeut analyseert uw bewegingsgedrag en samen werkt u aan een efficiënter houdings- en bewegingspatroon met gepaste oefeningen. Welke spieren en gewrichten belast u bij bepaalde bewegingen? Daarbij wordt niet alleen naar uw klacht gekeken, maar naar uw hele lichaam.

Het doel van de oefentherapie is de klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen. Hierbij wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden en ieders persoonlijke situatie.

Voorbeelden van klachten die een oefentherapeut Cesar kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn;
  • Nek- en schouderklachten (met uitstraling naar de armen);
  • Rugklachten (met uitstraling naar de benen);
  • Hernia, stenose, zenuwbeknellings-klachten.
  • Bekkenklachten;
  • Houdingsklachten, scoliose, kyfose/lordose;
  • Ademhalingsklachten;

Cesartherapie in Eindhoven? Maak een afspraak!

Cesartherapie is voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Voor oefentherapie Cesar kunt u een afspraak maken met onze therapeut Sanne de Jong. Zij is tevens ook geregistreerd bekkenoefentherapeut en (kinder)slaapoefentherapeut.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies over cesartherapie? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464.

Cesartherapie Eindhoven