Welkom op de site van Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw gezondheid in goede banen te leiden.

Daarnaast bieden we verschillende trainings programma’s aan en geven u ondersteuning binnen de zorgprogramma’s van ELZ’. ELZ' (EersteLijnsZorg) is de naam van het samenwerkingsverband van eerstelijns zorgverleners in de wijk Achtse Barrier te Eindhoven. De zorgverleners van elz’ werken onder één dak. Daardoor kennen ze elkaar goed en dat maakt samenwerken gemakkelijker. Er is veel onderling overleg over de zorg. Voor een aantal belangrijke en veel voorkomende ziekten zijn zorgprogramma’s ontwikkeld. Daarin hebben we afgesproken hoe we precies samenwerken om u de beste zorg te kunnen bieden.

De praktijk beschikt over moderne trainings- en oefenfaciliteiten. Wij werken volgens de nieuwste inzichten, met als doel een zo optimaal mogelijk herstel van uw gezondheid. U kunt zowel overdag als in de avond bij ons terecht.  
 
Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Manuele Therapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

BekkenBodem Therapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Adem- en Ontspanningstherapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Oedeem Therapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Sportfysiotherapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

COPD

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Looptraining

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Zorgprogramma's

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Knie - en Schouder revalidatie

Zwanger en fit

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Arbeidsfysiotherapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Therapeutische Fitness

 
 

 
 

iPad-pols Whatsapp-duim en Tablet-nek een Hype?

In de jaren negentig van de vorige eeuw hadden we het over RSI (repetitive strain injury). In 2007 ontstond de term KANS (klachten van de arm, nek en/of schouder). Tegenwoordig hoor je steeds vaker termen zoals de ipad-pols, de whatsapp-duim en de tablet-nek. Wat is er aan de (smartphone) hand?
 
De prevalentie van KANS varieert van 2 tot 41% en is afhankelijk van onder meer de setting en gebruikte definitie. In 19% van de gevallen zijn de klachten chronisch en 58% van de mensen met chronische klachten maakt gebruik van zorg, bijvoorbeeld door huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut. In veel gevallen is er sprake van aspecifieke KANS en is er onvoldoende evidentie voor effectieve behandelmethoden voor de klachten. Aspecifieke KANS kenmerkt zich door langer dan twee weken aanhoudende pijn, stijfheid, tintelingen en/of een doof gevoel in de nek, bovenrug, armen en/of handen die gerelateerd zijn aan het werk en/of andere activiteiten. Vaak houden de klachten langer dan 12 weken aan en spreekt men van chronische aspecifieke KANS.
 

Back in Shape

Verantwoord terug in vorm

Back In Shape is bedoeld voor vrouwen die na de zwangerschap verantwoord terug in conditie en in vorm willen komen om eventueel daarna hun eigen sport te hervatten.

Zwanger en Fit

Zwanger en Fit is een actieve en informatieve zwangerschap fitnesscursus voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap en bij de bevalling in best mogelijke conditie willen zijn.

Wat zijn etalagebenen? (Claudicatio Intermittens)

Wat zijn etalagebenen? Als u loopt, hebben uw beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer u stilstaat. De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen (Claudicatio Intermittens) zijn de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd. Door deze vernauwing in de aders wordt er minder bloed aangevoerd en gaat er dus ook minder zuurstof naar de benen. Dit kan leiden tot pijnklachten.

Hoe behandelt een fysiotherapeut etalagebenen?

De fysiotherapeut helpt u om uw klachten te verminderen en zorgt dat de risico’s op adervernauwing beperkt blijven. De fysiotherapeut helpt u om op de juiste manier in beweging te blijven. Met looptraining kunt u uw coördinatie- en uithoudingsvermogen verbeteren. 
 

 

Wat is artrose?

Een gewricht bestaat uit twee botuiteinden waar kraakbeen overheen zit. Kraakbeen is belangrijk omdat het schokken opvangt en omdat het ervoor zorgt dat u zich soepel kunt bewegen. Rondom het gewricht zitten het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden. In dat gewrichtskapsel zit een soort smeermiddel dat ervoor zorgt dat het gewricht zijn werk doet. Bij artrose wordt het gewrichtskraakbeen dunner en neemt de kwaliteit ervan af. Het gewricht kan dikker aanvoelen door een uitstekend bot of door een gezwollen gewrichtskapsel.
  

Hoe behandeld de fysiotherapeut artrose?

De fysiotherapeut zal u waarschijnlijk behandelen met oefentherapie om bewegen weer makkelijk te maken. U krijgt oefeningen om uw spieren te versterken en uithoudingsvermogen te verbeteren. Tijdens de behandeling krijgt u oefeningen en advies zodat u na een tijdje zelfstandig aan de slag kunt. Als de behandeling eindigt, is het noodzakelijk om te blijven oefenen en bewegen. Bij ernstige artrose kan een operatie nodig zijn. In dat geval krijgt u een kunstheup of –knie. De fysiotherapeut kan u helpen voor en na de operatie. Voor de operatie helpt hij u om uw conditie te verbeteren zodat u sneller herstelt na de operatie. Na de operatie zal de fysiotherapeut u tips geven over wat u wel en niet mag doen.

Fysiotherapie bij claudicatio intermittens in de basisverzekering in 2017!

Goed nieuws! Gisteren heeft de ministerraad ingestemd met een voorstel van mister Schippers om fysiotherapie bij etalagebenen in de basisverzekering op te nemen. ClaudicatioNet heeft zich, samen met enkele partners waaronder het KNGF, al geruime tijd hiervoor ingezet en de nodige evidentie aangedragen. We zijn dan ook erg verheugd dat de eerste stap gezet is!

Bent u fit tijdens en na je bevalling?

Vanaf 6 januari 2016 is Zwanger en Fit en Back in Shape op donderdagavond. 

Nieuwe specialisatie Cesar-Mensendieck bij Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Sinds augustus 2015 werkt Janette Verhagen (Cesar-Mensendieck oefentherapeute) bij Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven. We zijn erg blij dat ze ons team komt versterken. Ter introductie stelt ze zich voor:
 
'Na mijn afstuderen in 2002 volgde ik veel nascholing. Ook over bekkenpijn rondom de zwangerschap en over bekkenbodemproblemen, waaronder urine-incontinentie. Binnen de praktijk houd ik mij vooral bezig met het behandelen van deze klachten'.
 
Specialisaties:
 
- Psychosomatisch oefentherapeut
 
- Feldenkrais docent

Aanbod Zwanger en Fit

Ook in het nieuwe jaar blijft “zwanger en fit” een vast onderdeel van ons aanbod binnen de therapeutische Fitness. Afgelopen jaar is daar ook “back in shape” bijgekomen voor vrouwen na de bevalling. Deze actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding valt goed in de smaak in de Achtse Barrier en de omliggende wijken omdat het helpt tijdens de zwangerschap fit en klachtenvrij te blijven, en daarna sneller te herstellen.

 

 
 
 
 
Specialisaties Fysiotherapie Achtse Barrier te Eindhoven
Manuele Therapie - Lymfedrainage en Oedeemtherapie - Bekkenbodemtherapie - Looptraining Etalagebenen (vaatklachten) - COPD - Knie-klachten - Sportfysiotherapie i.o. - Schouderklachten - Arbeidsfysiotherapie - Adem- en Ontspanningstherapie
 
Werkgebied in Eindhoven, Eindhoven Noord; in de wijken Achtse Barrier, Acht, Woenselse Heide, Prinsenjagt, Driehoeksbos, Blixembosch en Vaartbroek.
Fysiotherapie Achtse Barrier is betrokken bij Eindhoven e.o. en plaatst het nieuws van beeldnet.nl.
U vindt onze praktijk ook op beeldnet.nl

Regionieuws:
Philips Toneel speelt een uitbundige komedie
De ingebeelde zieke

Ruim 5 miljoen passagiers
Eindhoven Airport groeit door